Елементи інтерактивних технологій у викладанні дисциплін математичного спрямування - Лебедєва, Ірина; Норік, Лариса; Лебедєв, Степан (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Розглянуто можливості, які надає застосування інтерактивних технологій під час викладання дисциплін математичного спрямування, що є обов’язковими в процесі підготовки майбутніх фахівців з економіки та менеджменту. Наведено приклади позитивного впливу використання технології “перевернутого” класу на сприйняття нового матеріалу в умовах онлайн-навчання, а також елементів гейміфікації – на формування у студентів компетентностей щодо можливостей використання математичного апарату у майбутній професійній діяльності.

Examines the opportunities that are provided through the using of interactive technologies in the teaching of disciplines of the mathematical cycle. These disciplines are basic in the training of future economists and managers. Examples of the positive impact of using the “flipped” classroom technology on the perception of new material in the context of online learning are given. And also praxis of using elements of gamification for the formation of students’ competencies related to the use of the mathematical apparatus in their future professional activities are demonstrated.
Elements of interactive technologies in the teaching of mathematical directions
Keywords: хмарна платформа Zoom; віртуальне навчальне середовище Moodle; технології “перевернутого” навчання; гейміфікація; Zoom cloud platform; Moodle virtual learning environment; flipped classroom technologies; gamification