Виховний вектор нової філософії освіти - Пономарьов, Олександр Семенович (НТУ "ХПІ", 2010)
Проаналізовано роль і зміст виховання сучасної студентської молоді у філософії освіти. Підкреслено, що виховна діяльність у вищій школі полягає перш за все у тому, щоб студенти виховувались, беручи приклад зі своїх педагогів, які мають бути для них взірцем професіоналізму, порядності і культури. Розкрито суспільну значущість виховної діяльності.

A value and maintenance of education of modern student youth is analysed in philosophy of education. Underlined, that an educate activity at higher school consists foremost of that students were educated, following a suit from teachers, which must instance professionalism, decency and culture. Public meaningfulness of an educate activity is exposed.
Еducate vector to new philosophy of education
Keywords: виховання студентської молоді; виховна діяльність; формування національної еліти; педагогіка вищої школи; філософія виховання; освітня парадигма