Розподілена комп'ютерна система підвищення ефективності процесу алмазного шліфування - Єнікєєв, Олександр Фанілович; Євсюкова, Фатима Магометбіївна; Шишенко, Леонід Опанасович (НТУ "ХПІ", 2014)
На основі методів безпосереднього цифрового та покоординатного управління, ієрархічного принципу та непрямих вимірів амплітуди мікронерівностей розроблено концепцію побудови комп'ютерної системи для підвищення ефективності алмазного шліфування в умовах неповної інформації. Запропоновано метод та апаратні засоби для компенсації кінематичної похибки первинних перетворювачів миттєвої швидкості.

It is developed the concept of building a computer system to improve the efficiency of diamond grinding in conditions of incomplete information on the basis of methods of direct and coordinate-wise management, hierarchical principle and indirect measurements of the amplitude of microroughnesseР. It is suggested the method and hardware means to compensate the kinematic error of primary converters of instantaneous speed.
Distributive computer system increase of efficiency process of diamond grinding
Keywords: шліфування алмазне; верстати шліфувальні; обробка деталей; мікронерівності; круги шліфувальні; алмазний інструмент; concept; architecture; structurally logical organizations; methods of improving the accuracy