Психологічні чинники формування стану щастя особистості під час воєнного стану - Романовський, Олександр Георгійович; Штученко, Ірина Євгенівна; Татієвська, Марія Маратівна; Вракіна, Вікторія Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Розглянуто основні підходи у вітчизняній та зарубіжній літературі, пов'язані з проблемою формування стану щастя особистості. Виявлено особливості психологічних чинників щастя особистості залежно від його рівня під час військового стану. Встановлено, що респонденти з високим рівнем щастя в порівнянні з респондентами з низьким рівнем щастя відчувають спроможність впливати на важливі події у своєму житті, можливість керування ними, мають цілі на майбутнє. Вони відчувають радість; теплі почуття, прихильність і причетність стосовно інших. Емпірично доведено, що за допомогою тренінгової програми є можливість позитивного впливу на цільову сферу особистості, що сприяє покращенню стану щастя респондентів, усвідомленню життєвих і професійних цілей.

This article examines the main approaches in domestic and foreign literature related to the problem of forming the state of individual happiness. Peculiarities of the psychological factors of individual happiness depending on its level during martial law have been revealed. It was established that respondents with a high level of happiness compared to respondents with a low level of happiness feel the ability to influence important events in their lives, the ability to manage them, and have goals for the future. They feel joy; warm feelings, affection and involvement towards others. It has been empirically proven that with the help of the training program there is a possibility of a positive influence on the target sphere of the personality, which contributes to the improvement of the state of happiness of the respondents, awareness of life and professional goals.
Psychological factors of the formation of the individual’s state of happiness during martial law
Keywords: стан щастя особистості; рівні щастя; особливості психологічних чинників особистості під час військового стану; state of happiness of the individual; levels of happiness; peculiarities of psychological factors of the individual during martial law