Математичне та програмне забезпечення програмного додатку автоматизації процесу тестування з використанням фреймворку SPRING - Пазушко, Марина Андріївна; Іванченко, Ксенія Вікторівна; Іванченко, Дмитро Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Метою даної роботи було проєктування та створення інформаційної системи оцінки та тестувань знань студентів, яка б дозволила спростити процес формування тестів та оцінки знань студентів для викладачів. В роботі було сформовано представлення щодо поняття тестування знань. Розкрито принципи реалізації даного процесу. Було проведено огляд існуючих програмних рішень комп'ютерних навчальних програм, проаналізовано ринок існуючих аналогів та на основі проведеного аналізу сформовано функціональні та нефункціональні вимоги до програмного продукту, що розробляється. Виходячи з поставлених вимог, було обрано технічні та програмні засоби для розробки програми, а саме мова програмування Java та фреймворк Spring, компоненти якого дозволяють збільшити продуктивність програмного продукту, а також спростити та пришвидшити налаштування, конфігурацію та запуск проекту. Для досягнення поставленої мети в роботі вирішуються наступні задачі: обробка даних користувача, створення особистого кабінету, інформація про студентів та викладачів, створення та проходження тесту, оцінка якості знань студентів та створених викладачем тестів. Побудовано математичну, інформаційну та програмну модель системи. Була спроектована та побудована база даних. Розроблено структурну та функціональну схеми системи. Виділено три ролі користувачів: викладач, студент та незареєстрований користувач. Реалізоване збереження результатів тестування та можливість отримання математичної статистики результатів тестування. Велику роль грає забезпечення простоти та комфорту користування продуктом користувача. Тому при розробці програми багато уваги було приділено створенню дружнього та ергономічного інтерфейсу.Результатом було отримано інформаційну систему автоматизованого тестування, яка виконує поставлену задачу, а також відповідає усім вимогам і може бути впроваджена на практиці. Результати роботи можуть бути використані як для подальшого введення додатку у навчальний процес, так і для набуття студентами практичних навичок.

The purpose of this work was to design and create an information system for evaluating and testing students' knowledge, which would simplify the process of forming tests and evaluating students' knowledge for teachers. The paper formed an idea about the concept of knowledge testing. The principles of implementation of this process are revealed. An overview of existing software solutions for computer training programs was conducted, the market of existing analogues was analyzed and, based on the analysis, functional and non-functional requirements for the software product being developed were formed. Based on the requirements, technical and software tools were chosen for the development of the program, namely the Java programming language and the Spring framework, the components of which allow to increase the productivity of the software product, as well as to simplify and speed up the setup, configuration and launch of the project.To achieve the goal, the following tasks are solved in the work: processing user data, creating a personal account, information about students and teachers, creating and passing a test, evaluating the quality of students' knowledge and teacher-created tests. A mathematical, information and software model of the system was built. The database was designed and built. The structural and functional scheme of the system has been developed. There are three user roles: teacher, student and unregistered user. Saving test results and the ability to obtain mathematical statistics of test results have been implemented. An important role is played by ensuring the ease and comfort of using the product for the user. Therefore, when developing the program, a lot of attention was paid to creating a friendly and ergonomic interface.The result was an information system of automated testing that fulfills the task, and also meets all the requirements and can be implemented in practice. The results of the work can be used both for the further introduction of the application into the educational process, and for students to acquire practical skills.
Mathematical and software development of a testing automation application using the Spring framework
Keywords: моделювання; база даних; оцінювання знань; проєктування; modeling; database; knowledge assessment; design; java; mysql