Кризові загрози цифровій безпеці в інтелектуальній сфері - Дьякова, Наталія Миколаївна; Перерва, Петро Григорович (ТОВ "НВП "Інтерсервіс", 2022)
Доведено, що загрози цифровій безпеці в сфері інтелектуально-інноваційної діяльності можна поділити на два типи: природні та штучні. До природних належать природні явища, які залежать від людини, наприклад урагани, повені, пожежі тощо. Штучні загрози залежать безпосередньо від людини і можуть бути умисними та ненавмисними. Ненавмисні загрози виникають через необережність, неуважність та незнання.
Keywords: цифрова економіка; трансформаційні процеси; воєнний стан; інтелектуальна власність