Оцінка результативності менеджменту діяльності підприємства - Судомир, С. М. (НТУ "ХПІ", 2015)
В роботі проаналізована модель формування системи оцінки результативності господарюючих структур та модель формування ефективності управління виробництвом. Обґрунтовано критерії оцінки ефективності. Розроблені формули визначення рівня результативності організаційного формування та менеджменту, виходячи із вимог зовнішнього та внутрішнього середовища. Підсумовуючи основні напрямки удосконалення системи управління результативністю, слід зазначити, що рівень результативності організаційного формування та менеджменту доцільно визначати, виходячи з вимог зовнішнього та внутрішнього середовища.

In this paper it is analyzed a model of formulation of the performance appraisal system of economic structures and the model of formulation of the efficiency of production management. It is substantiated the criteria of the effectiveness evaluation. The author develops formulas to determine the level of organizational formation and management effectiveness, based on the requirements of external and internal environment. Summarizing the main directions of improving the system of performance management, it should be noted that the level of organizational development and performance management is advisable to determine, based on the requirements of the external and internal environment.
Performance appraisal of the enterprise’s management activities
Keywords: управління виробництвом; оцінка ефективності; вимоги середовища; performance; efficiency; direction; environmen