Підвищення ефективності доочистки біологічно очищених господорсько-побутових стічних вод - Заярна, Є. А.; Хитрова, Ірина Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Для підвищення ефективності доочистки біологічно очищених господарсько–побутових стічних вод в статті пропонується замінити традиційні гравійні фільтри контактними освітлювачами з плаваючим пінополістирольним завантаженням на основі проведених експериментальних досліджень та наукової роботи.

The article proposes to increase the efficiency of purification of waste water to replace the traditional gravel filters contact filters with floating charge on the basis of experimental studies and research.
Keywords: фільтр гравійний; освітлювач контактний; завантаження плаваюче; завантаження пінополістирольне; якість; глибина очистки