Інтелігентність сучасного інженера як домінуючий чинник управлінської компетентності - Гура, Тетяна Віталіївна (Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили, 2007)
У статті розкриваються поняття "мораль", "інтелігентність", "моральне виховання" з позицій їх ролі у формуванні управлінської компетенції інженерів-електромашинобудівників. Пропонуються дидактичні методи, які сприяють розвитку моральності у студентів - майбутніх керівників.

In the article such concepts as morals, intelligence, moral education from the viewpoint role for forming administrative competence of the electro-mashinebuilding engineers are cleared out. The didactic methods promoting the development of morals at students - the future leaders are offered.
Keywords: освіта вища; гуманізація; гуманітаризація; процес навчально-виховний; культура професійна; підготовка професійна; підготовка фахівців; підготовка кадрів; керівник; цінності моральні; особистість; етика