Англіцизми в німецькій мові: плюси та мінуси - Бунтурі, Юрій Валерійович; Полянська, Тетяна Василівна; Ніконоров, Сергій Іванович; Лутай, Наталія Вікторівна (Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка, 2018)
У статті досліджено функціональний аспект англіцизмів у німецькій мові. Пропоноване дослідження зумовлене вагомою роллю англіцизмів у збагаченні словникового складу німецької мови та необхідністю теоретичного узагальнення системних змін в межах лексичної системи німецької мови під впливом англомовних запозичень. Стаття має оглядовий характер та пропонує аналіз плюсів та мінусів англіцизмів, які запозичені з британського та американського варіантів англійської мови. До кола пропонованого наукового пошуку інтегровано й питання систематизації англіцизмів у німецькомовній картині світу.
Anglicisms in the German language: advantages and disadvantages
Keywords: адаптація; інтеграція; систематизація; лексика; запозичення лексичні; adaptation; integration; systematization