Мовленнєва культура − головний чинник духовності студентів - Фоміна, Л. В.; Скорбач, Т. В.; Кулікова, І. І. (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті висвітлено психолого-педагогічні проблеми формування мовленнєвої особистості студентів. Візитною картою людини, незалежно від її віку, фаху, посади, є індивідуальна мовленнєва культура, що є джерелом духовності й моралі, дзеркалом українського менталітету. Зроблено акцент на важливості поглиблення знань із предметів гуманітарного циклу, сприянні усвідомлення того, що українська мова − національно-культурний феномен народу.

The article deals with the psychological and pedagogical problems of formation the speech personality of students. The visit card of person, not looking at his age, profession, work, there is his individual speech culture, that is the source of spirituality and morality, the mirror of Ukrainian mentality. The accent is done on the importance of improving knowledge in subjects of classical course, the understanding, that Ukrainian language is the national and cultural phenomena of nation.
Speech culture − main factor of spirituality of students
Keywords: мораль; мовна особистість; педагоги-філологи; фахівці-медики; spirituality; language personality; moral