Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Техніка та технології захисту ґрунтів та надр" - Тихомирова, Тетяна Сергіївна; Литвин, Аліна Олегівна; Крючкова, Валерія Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Практичне заняття - форма навчального заняття, на якому викладач організує детальне закріплення студентами окремих теоретичних положень навчальної дисципліни, в результаті чого формуються уміння і навички практичного застосування знань теоретичного матеріалу шляхом індивідуального виконання студентами відповідних завдань. Практичне заняття включає проведення попереднього контролю знань студентів, постановку загальної проблеми викладачем та її обговорення, рішення завдань з їх обговоренням і оцінюванням результатів. Оцінки, отримані студентом на окремих практичних заняттях, враховуються при виставлянні підсумкової оцінки з навчальної дисципліни. Дисципліна «Техніка та технології захисту ґрунтів та надр» є важливою при підготовці фахівців в сфері технології захисту навколишнього середовища, адже дозволяє студентам набути знань та вмінь про техніку та технології захисту ґрунтів та надр під час використання та від антропогенного навантаження й формує у них цілісне уявлення про взаємозв’язок всіх компонентів екосистем. Дані методичні вказівки розроблені та можуть використовуватися як при очному, так й дистанційному форматі навчання, а також студентами заочної форми навчання. Дані методичні вказівки описують практичні роботи, які студенти виконують під час опанування дисципліни.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; захист грунтів; захист надр; захист навколишнього середовища; біоіндикація