Креативне освітнє середовище як чинник формування готовності студентів технічних університетів до виявлення креативної компетентності у професійній діяльності - Дімітрова-Бурлаєнко, Світлана Дімова (Університет ім. Альфреда Нобеля, 2018)
У статті досліджено педагогічну суть поняття "креативне освітнє середовище ЗВО (закладу вищої освіти)", визначено його основні характеристики. Проаналізовано особливості створення креативного освітнього середовища в технічних університетах, визначено низку принципів побудови креативного середовища у ВТНЗ. Зроблено висновок, що розглянуте поліваріативне освітнє середовище дасть можливості майбутньому інженеру максимально розкрити свій творчий потенціал та бути готовим до виявлення креативної компетентності у професійній діяльності.

In the article the pedagogical essence of the concept "creative educational environment at a higher educational institution" has been investigated, its main characteristics have been defined. The peculiarities of creating a creative educational environment at technical universities have been analyzed. A number of principles for constructing a creative environment in a technical university have been determined. It is concluded that the considered multivariate educational environment will enable the future engineers to maximize their creative potential and to be prepared to demonstrate creative competence in professional activity.
Keywords: навчальний процес; вища освіта; вищі навчальні заклади; професійний саморозвиток; креативність; creative educational environment; educational process; professional self-development; higher education institutions