Дезінтеграція та гравітаційне збагачення рідкіснометалічних руд - Шпильовий, Леонід Вікторович; Білецький, Володимир Стефанович; Шпильовий, Костянтин Леонідович (Національний гірничий університет, 2017)
Розроблення й удосконалення технічних засобів для збагачення рідкіснометалічних руд – важлива проблема гірничого машинобудування. Це обумовлено специфічними властивостями перероблюваної сировини – рідкісних металів, які найчастіше є бідними і тонковкрапленими. Обґрунтувана раціональна конструкція відцентрового концентратора та дослідження впливу методів дезінтеграції на показники збагачення руди у сепараторі відцентрового типу, дослідження процесу селективної дезінтеграції ніобієвої руди Мазурівського родовища в подрібнювальних апаратах різного типу, обґрунтування раціонального способу подрібнення руди та технічних і технологічних параметрів процесу.
Keywords: рідкіснометалічні руди; збагачення руд; сепараторіи відцентрового типу; селективна дезінтеграція; ніобієва руда; Мазурівське родовище; відцентровані концентратори; млини ударно-відцентрової дії