Особливості процесу спалювання деревної біомаси та шляхи його покращення - Дзядикевич, Ю. В.; Розум, Р. І.; Буряк, М. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В роботі висвітлено особливості спалювання деревної біомаси. Показано, що ефективним способом спалювання відходів деревини є виготовлення з них паливних брикетів або гранул (пеллет). Це дозволяє вирішити екологічну проблему переробки відходів підприємств лісового господарства і деревообробної промисловості. Це є економічно виправданим напрямом ресурсо- та енергозабезпечення підприємств різних галузей народного господарства.

The features of incineration of arboreal biomass are in-process reflected. It is rotined that the effective method of incineration of wastes of wood is making from them of fuel preforms or granules (pellet). It allows to decide the ecological problem of processing of wastes of enterprises of forestry and woodworking industry. It is the economic justified direction of resource- and energy-savings of enterprises of different industries of national economy.
Features of process of incineration of arboreal biomass but ways of his improvement
Keywords: деревна біомаса; паливні брикети; гранули; екологічна проблема