Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (контрольної роботи) з навчальної дисципліни "Cучасні методи досліджень у менеджменті" - Лінькова, Олена Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Менеджмент відіграє ключову роль в ефективній діяльності будь-якої організації бізнесу. Зростаюча конкуренція та економічна нестабільність створюють умови, в яких організація повинна постійно аналізувати свій стан і оцінювати перспективи своєї діяльності. У зв’язку з цим важливу роль відіграє підготовка спеціалістів економічного профілю з навичками пошуку інформації та критичного мислення при виборі напрямків вирішення прикладних проблем організації бізнесу. Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (контрольної роботи) з навчальної дисципліни «Сучасні методи дослідження у менеджменті» розроблено на допомогу у вивченні та організації самостійної роботи PhD студента. Викладений матеріал орієнтує студентів на вивчення першоджерел та літератури, яка містить приклади практичного застосування досягнень науки менеджменту в діяльності вітчизняних компаній та компаній, які працюють в державах з ринковою економікою. В методичних вказівках наведена структура навчальної дисципліни та теми для індивідуального завдання. Мета викладання дисципліни Сучасні методи дослідження у менеджменті: ознайомлення PhD студентів із багатовимірним підходом щодо проведення наукових досліджень у галузі менеджменту. Надання студентам знання про розв'язання актуальних завдань управління. Завдання викладання дисципліни: теоретична та практична підготовка PhD студентів з питань: організаційних теорій, методів дослідження менеджменту, організаційного процесу, аналізу внутрішнього і зовнішнього середовища організацій, еволюції організацій, організаційної ефективності досліджень в менеджменті.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; бізнес; планування; управління; менеджмент