Моделювання роботи саморегенеративних обмежувачів струму з малим часом комутації - Дубовенко, Костянтин Вікторович; Зотов, Олександр Родіонович (НТУ "ХПІ", 2012)
На основі аналізу розподілу електричного поля в об'ємі саморегенеративного запобіжника визначено активну зону лужного металу, що змінює фазовий стан в процесі комутації. Ці дані застосовано далі для побудови математичної моделі для чисельного аналізу обмеження струму. Отримано часові залежності для значень струму запобіжника і вимикача, опору лужного металу, втрат енергії на комутацію.

On the basis of electric field distribution analysis in the volume of a self-regenerative fuse, the active zone of the alkaline metal, which changes its phase state under transition from its condensed state to vapor, is determined. These data are further applied to developing ɚset of equations for numerical analysis of the current limiting. Temporal dependences for the fuse and the switch currents, the alkaline metal resistance, and commutation power loss have been obtained.
Numerical simulation of a self-regenerative fuse operation with a short commutatiom period
Keywords: поле електричне; запобіжник; вимикач; метал лужний; стан фазовий; модель математична; аналіз чисельний; опір; втрати енергії; self-regenerative fuse; current limiting; numerical simulation