Засоби забезпечення раціонального асортименту продукції - Яковлєв, Анатолій Іванович; Ларка, Людмила Сергіївна (Сумський державний університет, 2014)
У статті запропоновано доповнювати аналіз асортименту продукції розрахунками його раціональності за критерієм Спірмена, а також обґрунтовано доцільність застосування як критерію ранжування асортиментних груп продукції при побудові діаграми Парето маржинального прибутку.

The aim of the research is to improve the methodological approaches to support the rational range of products under today's market conditions.
The tools of rational product range support
Keywords: раціональність асортименту; асортимент продукції; діаграма Парето; маржинальний прибуток; критерій Спірмена; rationality of range; range of products; Pareto chart; margin profit; Spearman criterion