Методичні вказівки до розрахункової роботи з курсу "Монтаж і ремонт теплоенергетичного устаткування" - Юдін, Юрій Олексійович; Лапузін, Олександр Вікторович; Юдін, Олександр Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Метою даної розрахункової роботи є вивчення основ розробки технологічного процесу установки і центрування циліндрів і корпусів підшипників турбоагрегатів великої потужності за допомогою оптико-механічного комплексу. Завдання на розрахункову роботу включає геометричні дані одного з роторів, загальні геометричні розміри і прогини інших роторів, дані по центрівці роторів між собою і деякі додаткові відомості, характерні для конкретного турбогенератора. Розрахункова робота складається з пояснювальної записки. У пояснювальну записку входять: теоретична частина, схема ротора і розбивка його на ділянки, таблиці вихідних даних, таблиці розрахунків прогинів роторів, схема валопроводу з розмірами, таблиці положень основних розточувань корпусів щодо базової лінії, центрувальні таблиці турбоагрегату. Розрахунки виконуються в офісній програмі EXEL, яка дозволяє представити результати у вигляді таблиць та рисунків.
Keywords: методичні вказівки; розрахункова робота; теплоенергетичне устаткування; теплоенергетика; ротор; турбіни