Исследование теплового поля разрядника погружных скважинных комплексов - Хвощан, Олег Вильямович; Курашко, Ю. И.; Мельхер, Ю. И.; Литвинов, В. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
Проведено теоретичний розрахунок втрат в розряднику електрогідравлічних свердловинних комплексів, теоретично і експериментально досліджено його температурне поле. Розроблено рекомендації щодо конструктивного виконання розрядників.

The theoretical calculation of losses in the spark-gap of electro-hydraulic oil-well complexesis conducted, its temperature theoretical and experimental fields are explored. Recommendations in relation to structural implementation of spark-gaps are developed.
Keywords: газовая среда; тепловые режимы; метод конечных элементов; перегрев