Упруго-пластическое деформирование круглой пластины при импульсном нагружении - Лавинский, Владимир Иванович; Ларин, П. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
Запропонована робота присвячена розв'язанню модельної задачі про пружне-пластичне деформування круглої пластини під дією імпульсного поперечного та дотичного пондермоторного, розподіленого по поверхні, навантаження. Отримано вираз з розподілу прогинів у радіальному напрямку при поздовжньо-поперечному вигині пластинки. З'ясовано вплив згинальних моментів від дотичних сил на характер розподілів прогинів.
Keywords: магнитно-импульсный метод; дифференциальное уравнение; коэффициент Пуассона; нагрузка; напряженно-деформированное состояние; магнитно-импульсное нагружение