Efficiency of computer networks with SDN in the conditions of incomplete information on reliability - Zinchenko, Olha; Vyshnivskyi, Viktor; Berezovska, Yuliia; Sedlaček, Peter (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
The paper analyzes the effectiveness of computer networks with SDN in conditions of incomplete reliability information. In order to ensure the specified indicators of the reliability of the computer network, it is recommended to use their guaranteed estimates. To increase the level of security of information systems and introduce the concept of time reserve in the process of packet transmission, it is necessary to separate the functions of traffic transmission from management functions. This is the basic principle of SDN. When using SDN technology in computer networks, it is possible to enter a time reserve when transmitting messages. This makes it possible to more accurately determine the reliability. The evaluation of the data transmission system of the computer network takes into account the possibility of entering a time reserve and obtained the basic calculated ratios for reliability indicators in terms of incomplete information about their distribution laws. A priori information is limited by knowledge of the first initial moments of mathematical expectation and variance. These results are a justification for the structure of computer networks that are designed or upgraded. You can also use this information to build highly reliable networks or technical facilities that exist in a single implementation.

В роботі проведено аналіз ефективності функціонування комп'ютерних мереж з SDN в умовах неповноти інформації про надійність. Для того, щоб забезпечити задані показники надійності комп’ютерної мережі пропонується використовувати їх гарантовані оцінки. Для підвищення рівня безпеки функціонування інформаційних систем та ввести в процес передачі пакетів поняття резерву часу необхідно відокремити функції передачі трафіку від функцій управління. В цьому і полягає основний принцип SDN. При використанні технології SDN в комп'ютерних мережах з’являється можливість введення резерву часу при передачі повідомлень. Це дає можливість більш точно визначити показники надійності. При оцінці системи передачі даних комп’ютерної мережі врахована можливість введення резерву часу та отримані основні розрахункові співвідношення для показників надійності в умовах неповної інформації про їх закони розподілу. Апріорна інформація обмежена знанням перших початкових моментів математичного сподівання та дисперсії. Дані результати являються обґрунтуванням структури комп’ютерних мереж, які проектуються або модернізуються. Також цю інформацію можна використати при побудові високонадійних мереж або технічних об’єктів, які існують в одиничному виконанні.
Ефективність функціонування комп'ютерних мереж із SDN в умовах неповноти інформації про надійність
Keywords: data transfer; limited a priori information; security performance; передача даних; обмежена апріорна інформація; безпека функціонування