Спосіб застосування гумінових кислот вугілля низького ступеня метаморфізму для виробництва гідрогелів - Лебедєв, Володимир Володимирович; Мірошниченко, Денис Вікторович; Чжан, Сяобінь; Пиш'єв, Сергій Вікторович; Савченко, Дмитро Олексійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Спосіб застосування гумінових кислот вугілля низького ступеня метаморфізму для виробництва гідрогелів включає послідовну обробку вугілля лужним розчином пірофосфату натрію, розчином гідроксиду натрію, осадження гумінових кислот надлишком мінеральної кислоти. Гумінові кислоти у подальшому застосовують для виробництва гідрогелів, при наступному співвідношенні компонентів суміші, % мас.: 10 %-ний розчин желатину 95,0-85,0; гумінові кислоти 5,0-15,0, а змішування здійснюється при 90-100 °C.
Keywords: патент; корисна модель; вуглехімічна промисловість; гумінові кислоти; гідрогелі; вугілля низького ступеня метаморфізму; розчин желатину; гелеутворення