Методичні вказівки до лабораторних занять з дисципліни "Машини та апарати хімічних, переробних та харчових виробництв". Тематичний блок "Обладнання для подрібнення" - Моїсєєв, Віктор Федорович; Манойло, Євгенія Володимирівна; Пономарьова, Наталія Георгіївна; Шкоп, Андрій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Устаткування для подрібнення застосовується в хімічній промисловості для проведення технологічних операцій: подріблення, розчавлювання, стирання, розщеплювання волокнистих інгредієнтів і відходів полімерних матеріалів при їх вторинній переробці, а також інших операцій. Устаткування, яке використовується для забезпечення процесу подрібнення – це дробарки, млини, дезінтегратори, гранулятори, різальні верстати.
Keywords: методичні вказівки; машинне обладнання; обладнання для подрібнення; подрібнення відходів термопластів; млин-дробарка; барабанний кульовий млин