Дослідження міжколонних тисків в експлуатаційних свердловинах - Хрущов, Д. Ю. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, 2023)
Міжколонні тиски в нафтогазових свердловинах є важливими для безпеки та ефективної експлуатації. Методи контролю та ліквідації, разом з причинами їх виникнення, детально розглядаються для забезпечення стабільності видобутку.
Keywords: міжколонні тиски; нафтогазові свердловини; контроль; безпека; ліквідація