Некрасов, Павло Олександрович2015-07-092015-07-092011Некрасов П. О. Дослідження мікробіологічних показників жирових систем, збагачених діацилгліцеринами / П. О. Некрасов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія, хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 65. – С. 151-155.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15914В роботі досліджено стійкість до мікробіологічного псування маргаринів та майонезів функціонального призначення. Встановлено, що термін зберігання жирових систем, збагачених діацилгліцеринами, в середньому на 20 % більше у порівнянні з аналогічними продуктами, виробленими на основі традиційних рецептур.In presented work the resistance to microbial spoilage of functional margarines and mayonnaises was investigated. It is established that the shelf life of diacylglycerol-enriched fatty systems is, on average, 20 % more compared with similar products produced according to traditional recipes.ukфункціональні жирові продуктихарчові емульсіїфізіологічно активні інгредієнтимікробіологічне псування продуктівінфекційні захворюванняДослідження мікробіологічних показників жирових систем, збагачених діацилгліцеринамиArticle