Навчальна програма дисципліни "Сервіс-орієнтована архітектура програмних систем" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2010)
"Сервіс-орієнтована архітектура програмних систем" є однією з фундаментальних дисциплін в підготовці бакалавра по інформаційним технологіям проектування. Для розуміння організації САПР, баз даних і знань студенту необхідно придбання навичок певного рівня абстрагування від конкретного приватного поняття і необхідність бачити загальне в предметах і явищах, що належать до цілком різних областей знань. Тому вивчення студентами основ сервіс-орієнтованої архітектури програмних систем необхідно для розуміння фундаментальних принципів організації, як САПР, так і будь-який системи. Придбання навичок абстрактного мислення, уміння бачити навколишній світ і знання про нього як сукупність множин і дій – є основна мета курсу.
Keywords: службово-орієнтованай методологія; MetadataExchange; кінцеві точки; обробка помилок; управління екземплярами; стандарти SO