Інформація як ключова складова успішної діяльності підприємства в сучасних умовах - Литвиненко, О. Г.; Яременко, С. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті досліджено роль інформації як пріоритетної складової господарської діяльності, теоретичні аспекти відмінностей між індустріальною та інформаційною економікою, виявлено основні складові якісної інформації та інформаційні потоки між суб’єктами ринку. Зроблено висновок про необхідність постійного дослідження інформаційних потоків (комунікацій) між суб’єктами ринкової діяльності, що призведе до зростання конкурентоспроможності підприємства.

The role of the informational as a priority of business activity is researched in this article, as well as theoretical aspects of differences between industrial and information economies, main components of quality information and information flows between the market agents are found. It was concluded that it is necessary to research information flows constantly between market agents and it will lead to raise of business competitiveness.
Keywords: інформація; індустріальна економіка; інформаційна економіка; інформаційне середовище; інформаційні потоки; комунікація; суб’єкти ринку