Визначення та обґрунтування комерційних ризиків в міжнародному бізнесі - Лепський, Роман Сергійович; Перерва, Петро Григорович (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
Дослідження комерційних ризиків у міжнародному бізнесі дозволило визначити основні загрози, що впливають на стан комерційної і організаційної ефективності функціонування українських підприємств у глобальному середовищі. Виявлено, що ключовими факторами ризику є валютні коливання, політична нестабільність, регуляторні зміни, культурні бар’єри та нестабільність ринкової кон’юнктури. Все це суттєвим чином впливає на результативність міжнародної діяльності підприємства.
Keywords: міжнародний бізнес; комерційні ризики; визначення; прогнозування; моделі; промислові підприємства