Поплавцевий щільномір - Дубовець, Олексій Миколайович; Литвиненко, Євгенія Ігорівна; Подустов, Михайло Олексійович; Дзевочко, Альона Ігорівна; Кравченко, Яна Олегівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2017)
Поплавцевий щільномір містить приймальну місткість, чутливий поплавцевий елемент, важільно-осьову систему, що забезпечує вертикальне переміщення чутливого елемента, індукційний перетворювач і вторинний прилад, причому чутливий елемент щільноміра, складається з кільцевого і циліндричного, встановленого усередині кільцевого, поплавців, при цьому кільцевий поплавець встановлений в приймальній місткості щільноміра за допомогою важеля, кінці якого закріплені на двох поворотних осях, перша з яких закріплена на вертикальній, лівій, частині П-подібного кронштейна, жорстко встановленого на поверхні кільцевого поплавця, друга - на вертикальній опорі, закріпленій на корпусі приймальної місткості, циліндричний поплавець встановлений усередині кільцевого поплавця і співвісно з ним за допомогою важеля, кінці якого закріплені на двох поворотних осях, закріплених відповідно на вертикальній, лівій, частині плоского П-подібного кронштейна і на вертикальному штоку, закріпленому на циліндричному поплавці, у його центрі, котушка індукційного датчика закріплена на поверхні горизонтальної частини плоского П-подібного кронштейна, а плунжер - на вертикальному штоку, закріпленому на циліндричному поплавці, у його центрі. Пропонована корисна модель (поплавцевий щільномір) належить до вимірювальної техніки і може бути використана в різних галузях промисловості (будівельна, гірська хімічна та ін.), на підприємствах яких необхідно автоматично вимірювати (і регулювати) щільність різних рідких середовищ.
Keywords: патент; корисна модель; приймальна місткість; поплавцевий елемент; важільно-осьова система; індукційний перетворювач; котушка; циліндричний поплавець; вимірювальна техніка; щільність