Особливості моделювання інформаційних систем - Пономарьов, Владислав Дмитрович; Побережний, Роман Олегович; Синіговець, Ольга Миколаївна; Перерва, Петро Григорович (Запорізький національний університет, 2023)
Запропоновано розуміти процес моделювання інформаційної системи як опосередковане практичне або теоретичне дослідження інформаційного об'єкта, при якому безпосередньо вивчається не сам об'єкт, що цікавить нас, а деяка допоміжна штучна або природна система (модель), по-перше, що знаходиться в деякій об'єктивній відповідності з об'єктом, що пізнається; по-друге, здатна замінювати їх у певних відносинах; по-третє, що дає при її дослідженні, в кінцевому рахунку, інформацію про об'єкт, що сам моделюється.
Keywords: інформаційні системи; підприємства; особливості; системи; моделювання