Метод визначення рівнів деталізації просторових об'єктів у складі тривимірної інформаційної моделі міської території - Гончаренко, Т. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У статті запропоновано метод визначення рівнів деталізації для просторових об'єктів, що входить до складу тривимірної інформаційної моделі міської території з метою зменшення обчислювального навантаження в операціях, пов'язаних з візуалізацією. Метод адаптує концепцію різнорівневої деталізації до списку просторових об'єктів міської території, де для кожного з них обираються діапазони рівнів деталізації, виходячи з потреб різних суб'єктів управління при прийнятті рішень у аварійних ситуаціях.

The article proposes a method for determining the levels of detail for spatial objects, which is part of the three-dimensional information model of the urban area in order to reduce the computational load in operations related to visualization. The method adapts the concept of multi-level detailing to the list of spatial objects of the urban territory, where ranges of levels of detail are chosen for each of them, based on the needs of different management subjects when making decisions in emergency situations.
Method for determining the levels of detail of spatial objects as part of a threedimensional information model of an urban area
Keywords: інформаційна модель міської території; моделювання просторових об'єктів; рівні деталізації; LoD; CityGML; information model of the urban area; modeling of spatial objects; levels of detail; LoD; CityGML