Соціально-психологічні особливості комунікативної діяльності керівників у сфері управління навчальними закладами - Шаполова, Вікторія Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2009)
У роботі розглянуто соціально-психологічні особливості діяльності керівників у сфері управління навчальними закладами. Висвітлюються методи та способи управління освітнім закладом з боку керуючого та керованого об’єктів у відповідності до особливостей їх комунікативної діяльності. Проаналізовано різноплановість мотивів та потреб у керівників різних статей в процесі комунікативної діяльності, що впливає не лише на їхню поведінку, але і на стратегію управління навчальними закладами та способи вирішення конфліктів.

The social-psychological features of activity of leaders in the field of management of educational establishments are conducted in article. Methods and ways of management of educational establishment are lighted from the side of manager and guided objects in accordance with the features of their communicative activity. Reasons and necessities of the leaders of different genders in the process of communicative activity, that affects not only their conduct, but also the strategy of management and methods of conflicts decision are analysed.
Social-psychological features of communicative activity of leaders in the field of management by educational establishments
Keywords: сучасна освіта; авторитарний стиль управління; комунікація; мовні засоби; психодіагностика; соціальна психологія; educational establishments; communicative activity; management; psychodiagnostics; language tools; modern education