Визначення якості харчової продукції на основі рослинної сировини за умов її обробки в НВЧ-полі з вакуумуванням - Михайлов, В. М.; Бабкіна, І. В.; Михайлова, С. В.; Шевченко, А. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті наведено результати досліджень показників екстрактивності, набрякання та хімічного складу харчової продукції з коренів та зелені пряних овочів, отриманих під час обробки в НВЧ-полі за умов вакуумування та одночасного перемішування, а також за атмосферних умов. Було доведено найбільш високу якість порошкових коренів і зелених пряних овочів, отриманих з мікрохвильовою сушки, вакуумування 50 кПа і одночасного перемішування. Дослідження показали, що максимальна частка водорозчинних твердих речовин перевищує 23...26%. Набряк співвідношення перевищує на 6,5...9,4%. Дослідження показали, що хімічний склад має високий ступень збереження фізико-хімічних властивостей сировини, зменшуючи процес скорочення тривалості та температури.

In the article presents the results of research of indicators extracting, swelling and chemical composition of food products from the roots and green spicy vegetables produced during processing in a microwave field in a vacuum and simultaneous mixing, as well as atmospheric conditions. Was proved the most higher quality of powdered roots and green spicy vegetables obtained with microwave drying, vacuuming of 50 kPa and simultaneous mixing. Investigations shown, that extract determined that the maximum share of water-soluble solids exceeds on 23…26%. Swelling ratio exceeds on 6,5…9,4%. Research has shown the chemical composition of a high degree of conservation of the physicochemical properties of the feedstock by reducing the duration and temperature reduction process.
Definition of quality of food products of plant material by treatment of microwave field with vacuuming
Keywords: харчова промисловість; якість готової продукції; харчова продукція; НВЧ-поле; обробка харчової сировини; food products; microwave field; vacuuming; chemical composition; extracting; swelling