Канал автоматичного супроводження літальних апаратів за напрямком з використанням частот міжмодових биттів та кібернетичним захистом отриманої інформаці - Коломійцев, Олексій Володимирович; Альошин, Геннадій Васильович; Жилін, Володимир Анатолійович; Козіна, Ольга Андріївна; Єльчанінов, Дмитро Борисович; Івашко, Андрій Васильович; Кучеренко, Юрій Федорович; Петрукович, Дмитро Євгенович; Пустоваров, Володимир Володимирович; Пугачов, Роман Володимирович; Соболь, Максим Олегович; Фастовський, Едуард Георгійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2022)
Канал автоматичного супроводження літальних апаратів за напрямком з використанням частот міжмодових биттів та кібернетичним захистом отриманої інформації, який містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод з багаточастотним розділенням каналів, модифікований блок дефлекторів, передавальну оптику, приймальну оптику, фотодетектор, широкосмуговий підсилювач, багатофункціональний інформаційний блок, резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, детектори, фільтри, формувачі імпульсів, тригери ("1"|"0"), схеми "і", лінії затримки, лічильники, цифро-аналогові перетворювачі, фільтри нижніх частот, підсилювачі (фільтри) сигналу похибки, виконавчі механізми та а - введення опорного сигналу з частотою Δνм від передавального лазера, б - введення сигналу від каналу вимірювання кутових швидкостей літального апарата, електронну спеціалізовану обчислювальну машину (СЕОМ). Додатково введено радіолокаційний модуль, який склскладений з антени, приймально-передавальної апаратури і апаратури захисту від завад.
Keywords: патент; корисна модель; електрозв'язок; мобільна однопунктна інформаційно-вимірювальна система; детектори; фільтри; формувачі імпульсів; фільтри нижніх частот