Менеджмент для магістрів - Прохоренко, Олена Вікторівна; Коптєва, Ганна Миколаївна; Брінь, Павло Володимирович; Шматько, Наталія Михайлівна; Нащекіна, Ольга Миколаївна; Данько, Тарас Володимирович; Сітак, Ірина Леонідівна; Шиян, Наталія Іванівна; Угрімова, Ірина Володимирівна; Маковоз, Оксана Сергіївна; Яценко, Ольга Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У навчальному посібнику розглянуто ключові аспекти сучасного менеджменту, зокрема управління змінами, диверсифікацію та портфельний аналіз, корпоративну соціальну відповідальність, концепції стійкого розвитку, міжнародну інвестиційну діяльність, ризик-менеджмент та міжнародний менеджмент. Визначено основні принципи та стратегії для кожного з цих напрямів. Приділено увагу антикризовому управлінню підприємством, самоменеджменту, лідерству та управлінню конфліктами, надаючи студентам і фахівцям необхідні знання та інструменти для ефективного управління організаціями в сучасному бізнес-середовищі. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів економічних спеціальностей закладів вищої освіти, а також широкого кола практикуючих фахівців у сфері управління.

This textbook covers key aspects of modern management, including change management, diversification and portfolio analysis, corporate social responsibility, sustainable development concepts, international investment activities, risk management, and international management. It outlines the main principles and strategies for each of these areas. Special attention is given to crisis management of enterprises, self-management, leadership, and conflict management, providing students and professionals with the necessary knowledge and tools for effective organizational management in today's business environment. The textbook is intended for students and lecturers of economics-related specialties at higher education institutions, as well as a wide range of practicing management professionals.
Keywords: навчальний посібник; управління стратегічними змінами; управління зростанням підприємства; концепції стійкого розвитку; корпоративна соціальна відповідальність; міжнародний менеджмент; міжнародна інвестиційна діяльність; ризик-менеджмент; антикризове управління підприємством; самоменеджмент; лідерство; управління конфліктами; strategic change management; enterprise growth management; sustainable development concepts; corporate social responsibility; international management; international investment activities; risk management; enterprise crisis management; self-management; leadership; conflict management