Основи роботи з базами даних із використанням СУБД Microsoft SQL Server - Копп, Андрій Михайлович; Орловський, Дмитро Леонідович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
У навчально-методичному посібнику розглядається комплекс питань, пов'язаних із методичними основами та засобами створення і застосування баз даних із використанням системи управління базами даних Microsoft SQL Server. Розглянуто основи мови запитів, типи даних, створення бази даних та основних її об'єктів, засоби відображення об'єктів баз даних та всіх їх характеристик. Показано методи проектування, створення та зміни структури бази даних; розглянуті питання маніпулювання даними, використання представлень, процедур, що зберігаються та тригерів; використання транзакції для роботи з даними. Розглянуто приклади створення засобів для роботи із базами даних на рівні кінцевих користувачів. Призначено для студентів, що навчаються за спеціальностями F2 «Інженерія програмного забезпечення» та F3 «Комп'ютерні науки» і слухачів післядипломної системи всіх форм навчання.
Keywords: навчально-методичний посібник; СУБД Microsoft SQL Server; інформаційні технології; програмне забезпечення; створення бази даних; курсори; комп'ютерні системи