Критерії оцінки ефективності відбору юних бігунів на короткі дистанції на етапах багаторічної базової підготовки - Горлов, Анатолій Серафімович; Бубнов, Володимир Олександрович; Пінкевич, Віталій Юрійович (CPN Publishing Group, 2021)
Стаття відображає суть проблеми об′єктивного обліку кількісних і якісних критеріїв ефективності педагогічного відбору юних бігунів на короткі дистанції. Важливим моментом відбору і орієнтації юних спортсменів до їхньої підготовки у навчально-тренувальних групах та групах спортивного вдосконалення є організація другого і третього етапів відбору, оскільки подальше тренування дозволить виявити у них певні здібності до вузької спеціалізації в спринтерському бігу. У статті представлені результати дослідження динаміки морфологічних, педагогічних та біодинамічних показників юних спринтерів 13-17 років.
Keywords: етапи; критерії відбору; спортивна орієнтація; тест; біодинамічні дані; морфологічні показники; час опори; час польоту