Конструкція болтового з'єднання з вирівнюванням навантаження по витках різі - Гайдамака, Анатолій Володимирович; Музикін, Юрій Дмитрович; Татьков, Володимир Вікторович; Клітной, Володимир Вікторович; Бородін, Дмитро Юрійович; Наумов, Олександр Іванович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2020)
Конструкція болтового з'єднання з вирівнюванням навантаження по витках різі містить болт, з’єднувані деталі і гайку. Болт в середній частині має зменшений діаметр у порівнянні з нарізною частиною і заглиблення симетричної форми з боковими криволінійними профілями в торцевій частині, а гайка має осьову проточку, що утворює опорну і різьбову частини, причому остання із протилежного до різі боку виконана за криволінійним профілем.
Keywords: патенти; корисна модель; болтові з'єднання; витки різі