Методика вибору технології виготовлення виливків - Євтушенко, Степан Дмитрович; Пономаренко, Ольга Іванівна; Євтушенко, Наталія Сергіївна (Донбаська державна машинобудівна академія, 2023)
На сьогоднішній день існує цілий спектр прогресивних технологій виготовлення деталей для машинобудування: порошкова металургія, застосування композиційних матеріалів, пластично деформованих та зварних заготовок, а також виробів із пластмас, ливарне виробництво. Проте роль ливарного виробництва в сучасному машинобудуванні не тільки не зменшується, а навпаки, зростає.
Keywords: ливарне виробництво; виливки; технологія; порошкова металургія; литі заготовки