Оцінювання множин досяжності і тяжіння мереж поставок зі структурними обмеженнями за допомогою інваріантних еліпсоїдів - Дорофєєв, Юрій Іванович (Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, 2015)
Досліджено задачу оцінювання множин досяжності і тяжіння мережі поставок зі структурними обмеженнями, задану у вигляді дискретної моделі із запізненням в просторі станів. Розглянуто управління у вигляді зворотного зв’язку за сигналом неузгодженості між готівковим і страховим рівнями запасу ресурсів із заданими несиметричними обмеженнями. Множини досяжності і тяжіння таких систем описуються в термінах інваріантних еліпсоїдів із застосуванням техніки лінійних матричних нерівностей і задач напіввизначеного програмування.

The estimation problem of reachability sets and attraction sets for the supply networks with structural constraints, the model of which is given in the form of a discrete model with delay in state space is investigated. The control law as a feed-back with respect to signal mismatch between the cash and safety stock levels with given unsymmetrical constraints is considered. The reachability sets and the attraction sets of such systems are described in terms of invariant ellipsoids using the technique of linear matrix inequalities and semidefinite programming.
Estimation of the reachability sets and attraction sets for the supply networks with structural constraints by means of invariant ellipsoids
Keywords: мережа поставок; множина досяжності; множина тяжіння; інваріантні еліпсоїди; лінійна матрична нерівність; задача напіввизначеного програмування; supply network; reachability set; attraction set; invariant ellipsoid; linear matrix inequality; semidefinite programming