Дослідження процесу газифікації солоного вугілля України - Пінчук, Валерія Олександрівна; Чемеринський, Михайло Сергійович; Тутова, Олена Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У роботі проведені дослідження процесу газифікації солоного вугілля, також досліджено вплив підвищеного вмісту лужних компонентів на екологічні показники. Визначено основні параметри газифікаціїта закономірності утворення шкідливих компонентів у процесі газифікації в залежності від ступеня солоності вугілля.
Keywords: альтернативні енергоносії; хімічні продукти; очищення; лужні компоненти; каталізатори; екологія