Конкурентоспроможність інновацій - Перерва, Олександр Петрович; Романчик, Тетяна Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Виявлені основні критерії оцінки конкурентності інновацій. Технічна новизна: наскільки інновація є унікальною або суттєво вдосконаленою. Ринкова привабливість: потреба у продукті, цінова доступність, попит. Економічна ефективність: витрати на розробку і впровадження, очікувана рентабельність. Легкість масштабування: можливість тиражування продукту чи технології. Захист інтелектуальної власності: патенти, авторські права, торгові марки.
Keywords: ринок; конкурентоспроможність; продукція; технології; економіка; розвиток; промислові підприємства