Спосіб розробки газоконденсатного родовища - Фик, Ілля Михайлович; Немчин, Олександр Федорович; Яковлєв, Віктор Васильович (ДП "Український інститут промислової власності", 2002)
Перший спосіб розробки газоконденсатного родовища, що містить стадії буріння видобувних та нагнітальних свердловин, їх перфорації, закачування сухого газу через нагнітальні свердловини та відбору жирного газу через видобувні свердловини, який відрізняється тим, що в процесі видобутку жирного газу підтримують стабільною різницю поміж тиском закачуваного сухого газу та пластовим тиском шляхом постійного зниження об'ємів зворотного закачування сухого газу через нагнітальні свердловини. Другий спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зниження об'ємів закачуваного сухого газу здійснюють при насиченні сухого газу конденсатом до його граничного значення при поточному пластовому тиску.
Keywords: деклараційний патент; винахід; нафтогазовидобуток; сайклінг-процес; свердловини нагнетальні; перфорація; буріння; тиск пластовий