Вибір оптимальних координатних функцій в методі скінчених елементів для еліптичних крайових задач - Литвин, О. М.; Носов, К. В.; Баранова, Т. А. (НТУ "ХПІ", 2011)
Пропонується схема для наближеного розв'язання еліптичних крайових задач у частинних похідних парного порядку методом скінчених елементів для областей спеціального вигляду. Знаходження наближеного розв'язку ґрунтується на варіаційних принципах. На відміну від раніше пропонованих схем, з кожним вузлом сітки пов'язується своя система координатних функцій, що дозволяє отримати більш високу точність наближення.

In the paper the schema for approximate solution of elliptic boundary problems in partial derivatives of even order by the finite element method for special shaped domains is suggested. Calculation of approximate solution is based upon variational principles. In contrast to earlier suggested schemas, in this case a specified system of coordinate functions corresponds to each node of mesh. This fact allows to obtain higher precision of approximation.
Keywords: обчислювальні системи; метод скінчених елементів; рівняння Пуассона; задача Діріхле; вібраційна задача