Пошук вузьких місць в агрегованих мережах - Горбачов, В. О.; Пономаренко, О. Є. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Дана робота присвячена проблемам формальних перетворень структурних моделей складних мережних систем з метою зменшення розмірності системи, коли час оцінки системних метрик відіграє важливу роль при розв'язанні задач керування в реальному часі, а також, коли час моделювання системи є критичним параметром. В роботі представлено загальну інформацію про вузькі місця мережі та Інтернету, розглядається метод пошуку вузьких місць, який використовує найкоротші шляхи та коефіцієнти використання вузлів графа. Представлена програма на мові Java, яка реалізує пошук вузьких місць у системах мереж масового обслуговування.
Keywords: інформаційні технології; комп'ютерні системи; ієрархічна агрегація; складні мережні системи