Синтез мажоритарних одноелектронних нанопристроїв з пам’яттю - Мельник, Олександр Степанович; Борсук, Андрій Олегович (НТУ "ХПІ", 2018)
Запам’ятовуючі нанопристрої відрізняються великим різноманіттям мажоритарних тригерних структур, які є базовими фрагментами наносхем великого ступеня інтеграції. Вроботі описано синтез надійних послідовностних нанопристроїв одноелектроніки на базі технологій квантових коміркових автоматів. При побудові мажоритарних наносхем з пам’яттю використовуються теорія кінцевих автоматів. Проаналізовано технологія комп’ютерного проектування різних типів арифметико-логічних нанопристроїв. Створені надшвидкодіючі нанорегістри паралельної дії та з парафазним керуванням.

Memorizing nanodrives are distinguished by a large variety of majoritarian trigger structures, which are the basic fragments of the the nanocircuit of a high integration level. The paper describes the synthesis of reliable sequential nanodevices of single-electronics based on the technology of quantum cellular automata. When constructing majority nano-circuits with memory, the theory of finite automata is used. The order of computer design of different types of arithmetic and logic nano devices is analyzed. High-speed parallel-acting and paraphase control nanoregisters control are created.
Synthesis of majority single-electron nanodevices with memory
Keywords: квантові автомати; мажоритарна логіка; нанорегістри; комп’ютерне проектування; quantum automata; majority logic; nanoregisters; computer design