Методичні вказівки до лабораторного практикуму "Створення тривимірних конструкцій" - Потопальська, Ксенія Євгенівна; Вязовиченко, Юлія Андріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Для створення тривимірних конструкцій, що складаються з декількох деталей та/або вузлів необхідно створити зборку. Зборка це набір деталей та/або вузлів пов’язаних між собою сполученнями. Сполучення створюють геометричні взаємозв'язки між компонентами збірки. При додаванні сполучень слід визначити допустимі напрямки лінійного або обертального руху компонентів. Можна переміщати компонент в межах його ступенів свободи, спостерігаючи за поведінкою збірки. Перший компонент доданий до зборки стає основним та автоматично зафіксованим.
Keywords: методичні вказівки; лабораторний практикум; створення тривимірних конструкцій; моделювання в CAD-системах; триимірні деталі; зборка