Огляд особливостей тестування ETL процесу баз даних - Лісова, Д. М.; Матюшенко, Микола Васильович (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", 2022)
У статті проаналізовано основні етапи створення архітектури бази даних та її тестування на етапі налаштування ETL. Актуальність полягає в необхідності поліпшення якості розробляємого продукту, а саме реляційної бази, адже дефекти в даних та некоректні калькуляції досить важко виявити на великому об’ємі інформації який обробляється та завантажується. В роботі враховані підходи до тестування не лише статичних даних, але і ETL, тобто процесу завантаження та обробки датасетів.
Keywords: реляційна база даних; тестування; СУБД; тестування; ETL; датасет