Про скасований перелік заборонених професій для жінок в Україні - Райко, Валентина Федорівна; Семенов, Євгеній Олександрович (НТУ "ХПІ", 2018)
Розглянуто наслідки скасування в 2018 році наказу МОЗ України № 256 "Про затвердження Переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок".

The consequences of the abolition in 2018 of the Order of the Ministry of Health of Ukraine No. 256 "On approval of the List of heavy work and work on hazardous and hazardous working conditions which prohibit the use of women's labor" was considered.
Keywords: перелік заборонених професій; охорона праці; охорона праці жінки; list of forbidden professions; labor protection; labor protection of a woman